Debransare RADET Termoenergetica

Începând cu anul 2020, HELP Instal vine în ajutorul dumneavoastră cu servicii de debransare RADET Termoenergetica, ocupându-se de toate elementele necesare realizării debranșării în condiții legale și de siguranță.

Proprietarii spațiilor locative care beneficiază de servicii de încălzire și apă caldă furnizate de RADET Termoenergetica, se pot debranșa de la sistemul de încălzire centralizat în orice moment, pentru a trece pe o sursă de încălzire proprie, mai viabilă.

Debranșarea de la sistemul de încălzire centralizat este reglementată prin Legea nr. 325/2006 privind serviciul public de alimentare cu energie termică.

Suntem firmă autorizată ANRE și agreată Distrigaz, care proiectează, execută instalații de gaze naturale și debransari RADET Termoenergetica, în București și județul Ilfov, pentru consumatorii casnici, asociații de proprietari, instituții de stat.

Cand va puteti debransa de la RADET Termoenergetica?

De obicei, debransari RADET au loc in perioada aprilie-septembrie, intrucat apoi urmeaza perioada de incalzire a locuintei, iar debransarile nu mai pot avea loc.

Debransarea de la sistemul de incalzire centralizat se face doar in perioada calda, dupa obtinerea proiectului tehnic de debransare RADET Termoenergetica, cu tot ceea ce implica el. In acest sens, va recomandam sa va adresati unei firme care se ocupa de debransare RADET, pentru a facilita tot procesul si pentru a va oferi suportul necesar.

Care sunt documentele necesare pentru a solicita debransarea de la RADET Termoenergetica?

Dacă doriți să vă debranșați de la RADET, este necesara completarea mai multor documente, pentru a întocmi proiectul tehnic de debranșare:

 • cererea de debranșare ce include numele complet al solicitantului, adresa locației unde se dorește debranșarea, precizarea sursei alternative care va fi folosită în locul sistemului centralizat, data și semnătura;
 • acordul scris al vecinilor, pe verticală și pe orizontală;
 • cererea către Asociația de Proprietari și acordul scris al acesteia;
 • copie după actul de identitate al proprietarului;
 • copie cu actul de proprietate al locuinței pentru care se solicită debranșarea;
 • acordul de acces la sistemul de distribuție de gaze;
 • contract de furnizare sau aviz tehnic de racordare la sistemul de distribuție gaze naturale.
 • proiectul tehnic de debranșare de la rețeaua de termoficare, întocmit de un proiectant specializat și atestat MLPTL (Ministerul Lucrărilor Publice, Transporturilor și Locuinței), IS (instalație sanitară) și IT (instalație termică);
 • copie CUI pentru SRL sau PFA al executantului de proiect.

Pentru întocmirea proiectului de gaz, este necesar să apelați la o firmă autorizată ANRE, care cunoaște toate actele necesare în această etapă și se poate ocupa și de instalația de gaze.

Aici intervenim noi, preluând toate documentele, urmând să ne ocupăm de întreaga procedură pentru debransare RADET Termoenergetica.

Video informativ

Video montaj

Debransare RADET Termoenergetica

Etapele procedurii de debransare RADET Termoenergetica

Etapele pentru debranșarea de la sistemul centralizat de încălzire presupun:

 • realizarea proiectului tehnic de debranșare RADET Termoenergetica:
 • achitarea taxelor aferente debranșării;
 • efectuarea propriu-zisă a debranșării de la sistemul centralizat de încălzire;
 • întocmirea procesului-verbal de debranșare în patru exemplare.

Costuri pentru realizare debransare Termoenergetica

Costurile pentru debranșarea de la serviciul RADET implică costurile aferente realizării documentelor necesare pentru obținerea avizului de debranșare, dar și:

 • taxa de verificare a documentației tehnice de debranșare ;
 • taxa pentru lucrările de debranșare, calculată în funcție de numărul de etaje al blocului și de tipul de legătură al caloriferelor din locuință, ce poate fi cuprinsă între 47 și 85 de lei pentru primul calorifer, iar pentru următoarele, aplicându-se o taxă suplimentară / calorifer (fără TVA);
 • tarifele aplicate de HELP Instal pentru realizarea proiectului și procedurii de debranșare RADET Termoenergetica incep de la 3000 lei.
Debransare RADET Termoenergetica
Debransare RADET Termoenergetica

Deși pare un efort și un drum anevoios de parcurs, pentru a vă asigura în permanență confortul termic dorit în sezonul rece, este important să luați cele mai bune decizii privind serviciile de încălzire și furnizare a apei calde în locuința dumneavoastră.

Chiar dacă întregul proces va fi unul de durată, întinzându-se pe parcursul mai multor săptămâni, daca apelati la firme care se ocupa de debransare RADET, precum HELP Instal, procedura va fi cu mult simplificată.

Vă punem la dispoziție consultanță de specialitate prin personalul nostru înalt calificat, ce se va deplasa la locația dumneavoastră.

Respectăm termenele proiectelor, folosim echipamente de calitate conform standardelor, serviciile oferite pentru debransari RADET respectă un preț corect, întreaga echipă este profesionistă, iar profesionalismul și experiența sunt doi factori importanți care ne caracterizează.


PRINCIPALELE MOTIVE

De ce ne aleg clienții noștri?


SERVICII DE CALITATE

Dacă încă ești indecis

CLIENȚI

INTERVENȚII

RATĂ SUCCES


PARTENERI

Ne bazăm pe ei

parteneri
parteneri

Testimoniale

Ce spun clienții despre noi

“Profesionalism, promptitudine, consultanță de specialitate cu sfaturi utile, amabilitate, prețuri avantajoase, servicii de 5 stele. Recomand cu toată încrederea echipa de specialiști condusă de Dl. Mihai Ciuca, cu care colaborez de 4 ani.”

Monica Stoe

Persoană juridică sector 1

“Servicii prompte și de calitate. Personal amabil care iți explică clar etapele proiectului și te ajută. Comunicarea a fost foarte bună, la fel si serviciile. Super de treabă și profesioniști, nu mi-a venit să cred prima dată. Recomand cu căldură!”

Tudor Iliescu

Persoană fizică sector 3

“Am avut de montat senzori pentru o asociație de proprietari în sectorul 2. Firmă serioasă și profesionistă, de nota 10! Comunicarea cu dânșii a fost exemplară. Recomand cu toata încrederea! Raportul calitate-preț cel mai bun!”

Dan Gheorghiță

Administrator bloc sector 2