Verificarea instalatiei de gaze obligatorie Help Instal

Verificarea instalatiei de gaze obligatorie Help Instal

 

Verificarea la instalatia de gaze este o obligatie sau necesitate

 

Verificarea instalatiilor de gaze

Conform normelor in vigoare verificarea instalatiilor de gaze este obligatorie la maxim 2 ani de zile sau in cazul reviziei instalatiei de gaze la 10 ani si se efectueaza, evident, cu firme de instalatii autorizate ANRE si agreate de catre DISTRIGAZ.

Actiunea in sine de verificare gaze, cum spunem de regula prescurtat, consta in cateva operatiuni specifice, cum ar fi:
– verificarea arzătoarelor şi a stării îmbinărilor şi garniturilor de etanşare aferente,

– verificarea stabilităţii conductelor montate aparent pe suporturi,

– verificarea etanşeităţii îmbinării conductelor şi armăturilor la presiunea de lucru a gazului din instalaţie, cu spumă de apă cu săpun sau cu alte tehnologii de verificare a etanşeităţii,

– verificarea funcţionării aparatelor de măsurare, control, reglare şi de siguranţă,

– demontarea/debranşarea punctelor de consum fără aprobare legală şi a conductelor de alimentare aferente,

– verificarea funcţionării echipamentului de reglare din instalaţiile de utilizare, verificarea stării răsuflătorilor şi a căminelor existente;

– verificarea documentelor, emise cu maximum 6 luni înainte de data verificării, prezentate de consumator, care să ateste verificarea de către operatorii economici autorizaţi, conform reglementărilor în vigoare, a aparatelor consumatoare de combustibili gazoşi, a curatirii cosurilor si canalelor de evacuare a gazelor arse,

– verificarea starii constructiilor care adapostesc statiile şi posturi de reglare sau reglare-masurare,

– verificarea tehnica periodica a instalatiilor de utilizare comune, care deservesc mai multi consumatori, cuprinse între statiile sau posturile de reglare si contoare.

De retinut este faptul ca verificarea sau revizia instalatiei de gaze precum si intretinerea si repararea instalatiilor de gaze intra in obligativitatea consumatorului si se face contra cost de catre firme autorizate de gaze care sunt abilitate sa faca aceste lucrari.

Revizia instalatiei de gaze

Revizia instalatiei de gaze se executa la 10 ani, ceea ce inlocuieste verificarea instalatiilor de gaze in acel an, revizie insemnand si verificare obligatorie.

Revizia instalatiei de gaze naturale se mai poate face:

dupa intreruperea gazului mai mul de 6 luni

Se vor efectua toate operaţiunile prevăzute la verificarea instalatiei de gaze plus efectuarea probei de etanseitate la presiune, conform prevederilor din “Normele tehnice pentru proiectarea şi executarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale”, a întregii instalatii.

Se efectuează şi revizia tehnica periodica a instalatiilor de utilizare comune care deservesc mai multi consumatori, cuprinse intre statiile sau posturile de reglare şi contoare.

Se efectuează şi proba de presiune de rezistenta pe portiunile de instalatii gaze la care s-au executat inlocuiri sau modificari.

Revizii la instalatiile de gaze se vor face obligatoriu si dupa întreruperea utilizării instalaţiei pentru o perioada de timp care depăşeşte 6 luni sau orice eveniment care ar fi putut afecta instalatia de utilizare gaze naturale (explozii, incendii, cutremur, etc).

Necesitatea efectuarii verificarii sau reviziei, dupa caz, la instalatiile de gaze este datorata faptului ca acestea pot preveni accidente nedorite care ar putea afecta grav viata noastra si a vecinilor.

Asadar noi cei constienti de importanta acestui fapt, putem lua atitudine ori de cate ori auzim ca cineva incearca sa se sustraga sau sa minimalizeze importanta acestui lucru.

Pentru orice intrebare legata de preturi pentru verificari gaze, pentru consultanta sau programare, va asteptam.

Echipa Help Instal

 

Ai nevoie de mai multe detalii?

Suntem alaturi de tine pentru a te ajuta cu toate informatiile necesare.
Contacteaza-ne
Programari

Descopera cum sa-ti rezolvi problema legata de instalatii mai repede,

mai bine si mai ieftin, fara a-ti complica existenta cu o lucrare

de instalatii mai mult decat trebuie.

 

Da, spune-mi exact ce sa fac in continuare